fbpx
Політика

Грищенко обговорив у Женеві питання захисту інтелектуальної власності в Україні

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко з робочим візитом побував у Женеві, в ході якого зустрівся з Генеральним директором Всесвітньої організації інтелектуальної власності Френсісом Гаррі. Під час зустрічі Костянтин Грищенко розповів про розвиток системи захисту інтелектуальної власності в Україні, останні досягнення в цій сфері, а також плани країни на майбутнє.

Френсіс Гаррі високо оцінив роботу України у питанні захисту інтелектуальної власності. Також він пообіцяв, що експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності й надалі будуть надавати професійну підтримку вітчизняним фахівцям. Також Френсіс Гаррі привітав з прийняттям важливого для України рішення в Генеральній Асамблеї ВОІВ про призначення Державної служби інтелектуальної власності України Міжнародним пошуковим органом і органом попередньої експертизи у відповідності з Договором про патентну кооперацію, а також з підписанням відповідної угоди про співпрацю з бюро ВОІВ.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

«Це досягнення дозволить Україні зайняти привілейоване місце серед 19 держав-членів Всесвітньої організації інтелектуальної власності, що володіють подібним статусом», – підкреслив він.

Костянтин Грищенко також привітав ВОІВ і всіх потенційних партнерів України з важливою подією для української держави, яка надійно і відповідально виконуватиме покладені на неї нові функції. Звучали слова подяки й на адресу Френсіса Гаррі за його особисту підтримку цієї ініціативи і високоякісну роботу бюро ВОІВ з підготовки необхідного пакету документів.

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

Костянтин Грищенко пообіцяв, що в Україні система захисту інтелектуальної власності буде постійно посилюватися. Для цього влада докладе максимум зусиль. У цьому контексті віце-прем’єр сподівається і на поглиблення співпраці між Україною і ВОІВ.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: