fbpx
Новини світу

Google і Євросоюз наблизилася до врегулювання антимонопольного розгляду

  Google Inc. наблизилася до врегулювання з Євросоюзом тривалого антимонопольного розгляду, представивши Єврокомісії поліпшені пропозиції щодо зміни пошукових практик, заявив уповноважений антимонопольного комітету Євросоюзу Хоакін Альмунія.

"Ми обговорили поліпшені пропозиції з компанією. Якщо подальше дослідження підтвердить, що поліпшення є задовільними, ми продовжимо розгляд цього питання і приймемо офіційне рішення навесні наступного року", – наводить слова Х. Альмуніа агентство Bloomberg.

Пропозиції Google полягають в тому, що конкуруючі компанії отримають більше місця в пошукових результатах Google. Крім того, компанія пообіцяла показувати посилання на спеціалізовані пошукові системи разом з їх логотипами. Google також заявила, що не заважатиме рекламодавцям працювати з іншими пошукачами.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Виконання Google цих зобов’язань, ймовірно, дозволить Єврокомісії завершити розгляд щодо компанії, котрий триває вже три роки. Регулятор звинувачував Google у використанні домінуючого становища на ринку інтернет-реклами для просування власних продуктів і сервісів, копіюванні відгуків на готелі та ресторани у конкурентів, а також в укладенні угод з сайтами та розробниками ПЗ, що перешкоджають конкуренції на ринку реклами.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Х. Альмунія заявив, що отримав дуже негативні відгуки від конкурентів Google, які вивчали попередні пропозиції компанії, і розраховував, що Google піде на серйозні поступки.

"Суттєво покращена пропозиція говорить про те, що врегулювання розгляду можливе", – заявив Х. Альмунія.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: