fbpx
Політика

Матч Ліги чемпіонів був зупинений через акцію активістів Грінпіс

Футбол і політика знову разом. Ми вже звикли до того, що футбольна влада виступає з критикою на адресу України за появу політики на стадіонах, а вчора з цією проблемою зіткнулися і в Європі – під час матчу Ліги чемпіонів.

Матч другого туру групового раунду Ліги чемпіонів «Базель» – «Шальке» був зупинений на кілька хвилин після того, як над стадіоном активістами Грінпіс був розгорнутий величезний банер із закликом не забруднювати Арктику. Після невеликої паузи матч швейцарського та німецького клубів був відновлений.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, що 19 вересня активісти Грінпіс зробили спробу провести свою акцію, спрямовану проти видобутку нафти на платформі "Приразломная" в Печорському морі. Судно Грінпіс було затримане російською стороною, а потім під конвоєм судно екологів Arctic Sunrise було доставлено до Мурманська.

Відзначимо, що серед затриманих членів багатонаціонального екіпажу судна Arctic Sunrise є і один українець, який працював коком.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У ЗМІ з’являлася заяву представника СКР по Північно-західному федеральному округу, згідно з якою членам екіпажу судна Грінпіс може бути пред’явлено звинувачення у піратстві.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: