fbpx
Міжнародна економіка

Інвестори Microsoft хочуть домогтися відходу Гейтса?

Як повідомило агентство Reuters, посилаючись на джерела, знайомі із ситуацією, кілька великих інвесторів корпорації Microsoft можуть зажадати відходу Білла Гейтса з поста голови ради директорів.

З отриманої інформації відомо, що, принаймні, три інвестори Microsoft, імена яких не називаються, відомо лише, що їм належить 5 % акцій компанії, з 20 найбільших вкладників компанії лобіюють дане рішення в раді директорів. На думку інвесторів, Гейтс, перебуваючи на своїй посаді, перешкоджає тому, щоб Microsoft приймала нові стратегії розвитку.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Крім того, вони вважають, що відхід Гейтса дозволив би надати наступнику Стіва Балмера, який нещодавно оголосив про відставку з поста генерального директора компанії, більше повноважень для того, щоб здійснити необхідні зміни в Microsoft .

Як вважають деякі інвестори, Білл Гейтс, що володіє пакетом в 4,5 % акцій, має непропорційні його частці повноваження в компанії. Поки жоден представник Microsoft не прокоментував цю інформацію. У той же час, в Reuters відзначають, що в даний час ніщо не вказує на те, що рада директорів готова прийняти рішення про відсторонення Гейтса з посади.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: