fbpx
Економіка

Цукор в Україні дорожчати не буде – експерт

Українські аграрії продовжують прибирати з полів цукровий буряк. На сьогоднішній день вже зібрано близько 16 % засаджених площ. З урахуванням перехідних залишків цього року пропозиція на ринку складе більше 2 мільйонів тонн солодкого піску. Цього достатньо, щоб на 100 % забезпечити українців цукром. Адже внутрішня потреба в цукрі становить всього 1,8 мільйонів тонн. А тому, прогнозують експерти, говорити про дефіцит і подорожчання продукту на сьогоднішній день не можна.

«Цього року сільгоспвиробники планують зібрати 290 тисяч гектарів площ. На сьогоднішній день цукровий буряк зібрано лише з 16 % площ, але вже видно, що врожайність більша, ніж торік. Враховуючи це, можна розраховувати на достатнє виробництво цукру на рівні 1,4 мільйона тонн», – повідомив експерт аграрного бізнесу Андрій Китаєв.

З твердженням, що подорожчання цукру найближчим часом не відбудеться згоден і генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа. Ціни на цей продукт можуть максимум досягти рівня собівартості, але до рекордно високих позначок вони не піднімуться. Підвищення може відбутися в січні -лютому, коли урожай цукрових буряків буде зібраний і весь його вже перероблять.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: