fbpx
Право

Двох активістів Greenpeace звинуватили в піратстві

 Сьогодні, 2 жовтня, були висунуті звинувачення двом активістам Greenpeace, яких затримали співробітники прикордонної служби на судні Arctic Sunrise. Про це повідомляє прес -служба екологічної організації.

«Альпіністці Сині Саарела і громадянинові Швеції Дмитру Литвинову вже пред’явили звинувачення. Активістів організації звинувачують у скоєнні злочину, який передбачено частиною 3 статті 227 Кримінального кодексу Російської Федерації – піратство», – повідомляє організація.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відзначимо, що Сині Саарела була безпосереднім учасником акції на «Приразломная», коли вона вчинила спробу піднятися на платформу. Саме тоді активістка впала у воду, після чого її підібрали співробітники прикордонної служби. Правоохоронці Саарела просять обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або ж застави в один мільйон рублів.

29 вересня Ленінський суд Мурманська постановив взяти шведського громадянина Дмитра Литвинова під варту терміном на 2 місяці. Правозахисники шведа також просили відпустити Литвинова під заставу, проте тоді в даному проханні їм було відмовлено. У суді прийняли рішення не відпускати активіста через те, що він може зникнути або знищити важливі докази.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: