fbpx
Економіка

Україна виділить на космічну галузь 2,5 млрд грн

 Як повідомили представники Державного космічного агентства, протягом наступних п’яти років, обсяг фінансування для реалізації Загальнодержавної цільової науково- технічної космічної програми складе близько 2,5 мільярдів гривень. При цьому більше одного мільярда планується профінансувати з Державного бюджету.

Дана програма передбачає запуск трьох нових супутників, створення космічного ракетного комплексу, сприяння супутниковій системі зв’язку і створення системи геоінформаційного забезпечення та проведення моніторингу надзвичайних ситуацій з використанням космічної інформації.

Раніше перший космонавт України Леонід Каденюк говорив про те, що Україна витрачає на свою космічну програму в 500 разів менше, ніж Росія. Зокрема, він зазначав, що американці витрачають на космічну галузь близько 19 мільярдів доларів, Росія – 6 мільярдів доларів, а Україна – близько 12 мільйонів доларів.

За його словами, в космічній галузі також спостерігається проблема з кадрами, оскільки молодь не бажає працювати в цьому напрямку через низькі зарплати.

«Йдуть лише ті, хто дуже любить цю роботу» , – розповідав Каденюк.

Джерело: УНН 

Читайте також: