fbpx
Спорт

Українець Богдан Бондаренко може отримати звання кращого спортсмена року у світі

 24 – річний український стрибун у висоту став одним з кандидатів на звання кращого атлета за підсумками нинішнього року. Про це з посиланням на представників міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій повідомили у прес – службі ФЛАУ.

 Зокрема, дещо раніше в ІААФ оприлюднили десятку кандидатів, які можуть отримати звання кращого атлета року серед жінок і чоловіків. Стало відомо, що аж до 27 жовтня 2013 року проходитиме голосування «всесвітньої легкоатлетичної сім’ї». За підсумками голосування і назвуть трійку кандидатів на це звання. Повідомляється, що імена переможців голосування оголосять 16 листопада 2013 в Монако. Результати оприлюднять в ході традиційного щорічного гала-вечора, влаштованого ІААФ.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Повідомляється, що на звання кращого атлета року серед чоловіків претендують: Усейн Болт (Ямайка), Мохаммед Аман (Ефіопія), Богдан Бондаренко (Україна), Мохамед Фара (Великобританія), Ештон Ітон (США), Роберт Хартінг (Німеччина), Олександр Меньков (Росія), Вілсон Кіпсанг (Кенія), Лашон Меррітт (США) і Тедді Тамго (Франція).

 Серед жінок десятка кандидатів виглядає наступним чином: Абеба Арегаві (Швеція), Валері Адамс (Нова Зеландія), Мезерет Дефар (Ефіопія), Шеллі – Енн Фрейзер – Прайс (Ямайка), Тірунеш Дібаба (Ефіопія), Зузана Хейнова (Чехія), Сандра Перкович (Хорватія), Катерін Ібаргуен (Колумбія), Бріанна Роллінз (США) та Світлана Школин (Росія).

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Раніше повідомлялося, що українці Мельниченко і Бондаренко стали претендентами на звання найкращих легкоатлетів в 2013 році в Європі.

 Нагадаємо, що цього літа на етапі «Діамантової ліги» у Лозанні Богдан Бондаренко переписав не тільки історію легкої атлетики України, а й світову історію. Зокрема, українському спортсмену підкорилася висота у 2,41 м.

 За матеріалами: uaf.org.ua, isport.ua

Читайте також: