fbpx
Новини світу

Дмитро Медведєв запропонував посилити санкції за проникнення на нафтогазові об’єкти

 Голова уряду Росії Дмитро Медведєв запропонував посилити відповідальність за «несанкціоноване проникнення сторонніх осіб на нафтогазові об’єкти». Про це повідомляють ЗМІ.

 Дмитро Медведєв пояснив свою пропозицію тим, що «це об’єкти особливої ​​небезпеки». Прем’єр – міністр зазначив, що мова йде не тільки про провокації або хуліганські дії, а й «про банальні крадіжки – так звані врізки в нафтових проводах».

 Згідно зі словами Медведєва, 2 жовтня цього року уряд підписав постанову, яка регламентує комплекс спеціальних дій щодо підприємств паливно – енергетичного комплексу на випадок спроби втручання в їх діяльність. Прем’єр повідомив, що було визначено 7 видів загроз, в разі виникнення яких дані підприємства повинні негайно проінформувати владу.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Під час виступу на нараді з питань транспортування вуглеводів та надрокористування в Астрахані Дмитро Медведєв торкнувся ситуації, яка склалася навколо нафтової платформи «Прирозломного», за спробу проникнути на яку екологів Greenpeace звинуватили в піратстві. «Турбота про екологію планети не повинна прикривати незаконні дії, якими  б високими міркуваннями не керувалися особи, які беруть участь у різних акціях. Вона не може вестися протизаконними методами і методами, які в підсумку небезпечні для технологічних об’єктів і для людей», – заявив голова російського уряду.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 18 вересня 2013 корабель Greenpeace «Арктик Санрайз» наблизився до нафтовій платформи «Прирозломного», після чого декілька активістів на гумових човнах зробили спробу висадитися на платформі. Екологам перешкодила охорона і російські прикордонники.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: