fbpx
Новини світу

Greenpeace провів акції на заправках «Газпрому» в Німеччині

 У Німеччині на бензозаправках російської компанії «Газпром» активісти організації Greenpeace провели акції протесту проти арешту в Мурманську екологів та екіпажу судна «Арктік Санрайз». В акціях, що пройшли на двадцяти німецьких АЗС, взяли участь близько 60 осіб.

 На більшості заправок активісти обмежилися вивішуванням плакатів з вимогою звільнити екологів і відмовитися від видобутку нафти в Арктиці. На одній з АЗС у Берліні учасники акції прикували себе наручниками до бензоколонок.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Ця акція стала другою за минулу добу. Напередодні ввечері активісти Greenpeace перервали футбольний матч між швейцарським «Базелем» і німецьким «Шальке 04», що проходив на стадіоні «Санкт – Якоб Парк» (Швейцарія). Вони спустилися за допомогою альпіністського спорядження з даху стадіону і вивісили плакат з протестом проти арешту своїх однодумців. Тепер господарям спортивної арени загрожує серйозний штраф за незабезпечення безпеки на трибунах.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Члени Greenpeace стверджують, що платформа "Прілазломная", яка належить «Газпрому», знаходиться не в ідеальному технічному стані, а це загрожує екологічною катастрофою.

Активісти Greenpeace перервали матч Ліги чемпіонів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: