fbpx
Інновації

Рейковий транспорт у Києві поліпшать в 2014 році

  Наступного року в столиці України всерйоз візьмуться за рейковий транспорт. Обіцяють, що трамваї будуть безшумними і швидкісними, а міська електричка поповниться новими сучасними складами з низькою підлогою, а також гачками для лиж.

Влада має намір зробити з трамвая легке метро, яке кільцем пройде по всьому Києву. У 2014 році почнуть з лівого берега, де розвинена трамвайна мережа. Жителі лівобережних районів отримають можливість швидко дістатися до потрібних ліній метрополітену.

Заступник голови КМДА Михайло Костюк сказав: «Трамваї зв’яжуть три лінії метро – Святошинсько-Броварську (станція «Лісова»), Сирецько-Печерську (станція «Бориспільська») і майбутню Подільсько-Вигурівську (станція «Райдужна»). Для цього в деяких місцях потрібно буде продовжити рейки, які відокремлять від проїжджої частини».

Найпотужніший пересадочний вузол повинен бути біля станції метро «Райдужна». Туди продовжать швидкісний трамвай з Троєщини. Це дозволить мешканцям району скористатися підземним транспортом, не чекаючи, поки його продовжать до їхнього району.

Відомо також, що всі трамвайні лінії будуть модернізовані. Михайло Костюк сказав: «Нові рейки прокладуть за останніми технологіями, які дозволять знизити рівень шуму і збільшити швидкість з 30 км/год до 60 км/год (наприклад, на подушці з пористого бетону). Як показав наш досвід, нові трамваї можна успішно збирати і в Києві. Плануємо для цих цілей створити спільне підприємство на території одного з депо».

Новий ЛРТ ( легкорельсовий транспорт) лівого берега хочуть об’єднати з правим берегом, однак це трапиться не скоро, адже на мостах немає рейок.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: