fbpx
Політика

Лукашенко: “Я вкрай негативно ставлюся до війни в Сирії”

 Білоруський лідер Олександр Лукашенко в інтерв’ю одному з телеканалів повідомив, що вторгнення Заходу в сирійський конфлікт може обернутися катастрофою для всього регіону.

«Я є затятим прихильником мирного вирішення питання в Сирії не тільки як президент, але і як людина. Добром військові дії закінчитися не можуть. Не дай Боже, Сполучені Штати Америки втрутяться туди, як вони втрутилися в Лівію. Якщо почнуть бомбити Сирію – це обернеться катастрофою. Саме тоді й спалахне вся «арабська дуга», – заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також Лукашенко підкреслив, що Білорусь в даному питанні повністю підтримує російську політику.

«Ми активно беремо участь в даному питанні, ми відверто демонструємо свою позицію. Білорусь проти того, щоб в Сирії почався військовий конфлікт. Світ вже був свідком подібного, починаючи від Саддама Хусейна, закінчуючи лівійським президентом Муаммаром Каддафі. Не потрібно втручатися у внутрішні справи тієї чи іншої держави», – заявив Лукашенко, в черговий раз розкритикувавши можливий військовий конфлікт у Сирії.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: