fbpx
Новини світу

Президент Грузії помилував всіх умовно засуджених

Голова адміністрації президента Грузії заявив, що указом президента Михайла Саакашвілі всі умовно засуджені грузинські громадяни (близько 18 000 осіб) помилувані.

 

 Обіцянку помилувати умовно засуджених президент Грузії дав у серпні поточного року. Дану заяву він зробив після того, як заявив про свою підтримку Давида Бакрадзе на майбутніх президентських виборах, які пройдуть в Грузії 31 жовтня. Сам Саакашвілі брати участь у передвиборчій гонці не може, так як закінчується другий термін його повноважень, однак активно «просуває» свого прихильника.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 Нагадаємо, не так давно указом прем’єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі (ярого супротивника Саакашвілі) були амністовані кілька тисяч людей. Президент спробував накласти вето на цей закон, проте зробити це йому не вдалося. Саакашвілі стверджує, що голова уряду випустив з в’язниць «педофілів і російських шпигунів». Разом з тим статистичні дані свідчать, що після зміни Кабінету міністрів кількість ув’язнених у Грузії знизилася більш ніж у два рази – з 24 000 до 11 000 осіб.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)


Саакашвілі обіцяє помилувати умовно засуджених (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: