fbpx
Новини світу

МЗС Литви допускає можливість блокади Калінінграда

 У разі, якщо Москва не припинить тиск на країни, які прагнуть до євроінтеграції, Литва може заблокувати повідомлення Росії з Калінінградською областю, заявив голова міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

 «Ми можемо призупинити рух поїздів, поставки продуктів, що завгодно. Теоретично це можливо», – підкреслив чиновник, додавши, що до цього, швидше за все, не дійде, оскільки уряд країни такої можливості поки не обговорював. «У нас не такий склад  думок і не такі методи», – додав Лінкявічус.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Минулого місяця між Росією і Литвою розгорівся митний конфлікт, подібний до того, що пережила влітку Україна, коли її товари на російській митниці стали піддаватися посиленому контролю. Офіційний Вільнюс пов’язує «митну війну» з майбутнім самітом, на якому може бути підписано Угоду про асоціацію України з Євросоюзом. Відучора посилені перевірки на литовсько – російському кордоні, що тривали близько місяця, припинені.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, Калінінградська область – єдиний суб’єкт Росії, який не межує з іншими російськими регіонами.

Ситуація на литовсько-російській митниці (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: