fbpx
Політика

Кетрін Ештон: Ми дуже стурбовані ситуацією з Тимошенко, а також з іншими, постраждалими від виборчого правосуддя

Все ближче і ближче вільнюський саміт, на якому, як очікується, ряд країн, зокрема і Україна, підпишуть з Європейським союзом Угоду про асоціацію. Нагадаємо, що одним з проблемних питань в підписанні цього важливого документа є ситуація з колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, яка в даний час відбуває покарання згідно з вироком суду. Це питання було знову піднято в Європі, а озвучила його верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського союзу Кетрін Ештон.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

За її словами, які наводять ЗМІ з посиланням на «Голос Америки», з боку ЄС будуть зроблені всі кроки, які необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Україною під час саміту в Вільнюсі. На думку Кетрін Ештон, в України є потенціал «мати прекрасні відносини з Європейським Союзом, які безумовно принесуть і їй і нам великі економічні вигоди». Шлях України до ЄС Кетрін Ештон назвала «дорогою з двостороннім рухом». При цьому представник Євросоюзу звернула увагу на те, що Україна, втім, як і інші країни, повинна відповідати вимогам ЄС.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Одне з питань, яке Україна повинна вирішити, це те, що ми називаємо вибірковим правосуддям, яке свого часу призвело до ув’язнення Юлії Тимошенко», – підкреслила Кетрін Ештон і додала, що в ЄС «дуже стурбовані ситуацією з Тимошенко, а також іншими, постраждалими від виборчого правосуддя».

За матеріалами: УНН 

Читайте також: