fbpx
Економіка

До кінця 2013 року Україна платитиме 410 доларів за 1 тис. м куб російського газу – Ставицький

У IV кварталі 2013 року російський газ обійдеться для України в 410 доларів за 1 тис. м куб. Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький. Він підкреслив, що озвучена цифра не є остаточною. Повністю картина стане зрозумілою ближче до листопада.

«Ціна на IV квартал буде до кінця жовтня більше детальна. У нас є попередні розрахунки. Вони коливаються в районі 410 доларів. Це без знижки. Якщо додати знижку, розумієте, 100 доларів. За підсумками жовтня місяця на 1 листопада я повністю доповім картину, скільки у нас в сховищах і чий газ знаходиться», – повідомив Едуард Ставицький.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Як відомо, саме Росія є основним імпортером газу для України. Однак у зв’язку з високою ціною блакитного палива, Україна поступово має намір звести до мінімуму імпорт російського газу. Так, в 2012 році Україна закупила у Росії майже 33 млрд куб. м газу за ціною 426 дол за 1 тис. куб. м. Цьогоріч планується зменшити закупівлю газу у Росії до 25 млрд куб. м. У перспективі – довести споживання до 10 млрд куб. м на рік.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: