fbpx
Новини світу

В Окружному суді Варшави в середу, 2 жовтня, розпочнеться суд над організаторами заворушень під час Євро-2012

Мабуть, всі пам’ятають про події, що сталися на  початку чемпіонату Європи з футболу, що проходив в Україні та Польщі, коли свято футболу було затьмарене зіткненнями польських і російських уболівальників. Відбувалися ці події 12 червня 2012 року на території Польщі. Саме в цей день у Варшаві відбувся матч між польською і російською національними збірними. Уболівальники з Росії зазнали нападів з боку хуліганів, що діяли невеликими групами.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Сьогодні, 2 жовтня, в Окружному суді польської столиці буде розпочато судовий процес над організаторами масових заворушень. Повідомляється, що влада звинувачує двох молодих людей, які, на думку прокуратури, є організаторами приїзду до Варшави футбольних хуліганів. Метою їх дій була організація побиття росіян, які приїхали на Євро -2012 до Польщі.

У ЗМІ пишуть про те, що організатори заворушень роздавали рекомендації, а також вказували місця, де знаходяться гості з Росії. Крім того, організатори навіть давали поради хуліганам, як необхідно поводитися в разі затримання правоохоронцями.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Наголошується, що обвинувачені в організації заворушень під час Євро-2012 свою провину не визнають, заявляючи про політичний характер даної справи. Згідно з чинним в Польщі законодавством, обвинувачені можуть бути засуджені до позбавлення волі на строк від 3 місяців до 5 років.

За матеріалами: sovsport.ru

Читайте також: