fbpx
Освіта

Випускники педагогічних вишів повинні працювати в школі – Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров хоче, щоб випускники педагогічних вишів, які навчалися за рахунок державних коштів, обов’язково працювали деякий час у школах. Тому глава уряду доручив міністру освіти і науки Дмитру Табачнику терміново підготувати відповідні зміни до нормативної бази. Про це він заявив в ході засідання Кабінету міністрів у середу, 2 жовтня.

У цьому аспекті Микола Азаров виділив одну з найбільших, на його думку, проблем школи – старіння педагогічних кадрів. За його словами, у навчальних закладах країни на сьогоднішній день працює 80 000 вчителів пенсійного віку, що становить приблизно 17 % від загальної кількості педагогічних працівників. Їх кількість істотно збільшилася за останні 10 років. А от кількість молодих кадрів, на жаль, з кожним роком зменшується.

«Потрібно серйозно, системно розробити нові стимули для залучення молоді до педагогічної роботи. На зміну педагогам, які досягли пенсійного віку, повинні вчасно прийти молоді вчителі. Також вчасно повинен створюватися резерв молодих керівників та методистів», – підкреслив Микола Азаров.

У зв’язку з цим прем’єр і виступив з ініціативою реалізувати ідею призначати випускників педагогічних вишів, які навчалися за рахунок державних коштів, працювати якийсь час за фахом.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: