fbpx
Політика

«Батьківщина» намагається повторити сценарій 2008 року – «регіонал» Андрій Пінчук

 Коментуючи те, що відбувається навколо сесії Київради 2 жовтня, народний депутат, член фракції Партії регіонів Андрій Пінчук відзначає, що нинішні дії опозиційних політичних сил нагадують події в Києві в 2008 році.

 "Адміністрація запропонувала дуже важливу програму – так званого медичного страхування. Інваліди, породіллі та інші незахищені категорії населення будуть отримувати всю необхідну допомогу за кошти міського бюджету. У тому числі медикаменти. Це хороший проект. Питання, чому ж опозиція проти? Відповідь дуже проста. Свого часу, в 2008 році, "Батьківщина" створила таку ж ситуацію. Не питаючи згоди територіальної громади, не питаючи думки киян, вона штучно припинила повноваження міської ради, міського голови. Їм хотілося реалізувати сценарій захоплення влади у Києві напередодні президентських виборів. Тоді – пам’ятаєте? – Турчинов як кандидат висувався, а Тимошенко як прем’єр брала активну участь. Це зрозуміло, що тоді вони не просто хотіли взяти владу, а захопити її силою всупереч законам і Конституції", – цитує А.Пінчука прес – служба Партії регіонів.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 За його словами, саме нинішня опозиція створила згодом і "проблеми з Конституцією", через які сьогодні неможливо вирішити ситуацію в Києві в правовому полі.

 "За Конституцією чергові вибори повинні одночасно проходити по всій Україні. А дострокові вибори Київради провести неможливо, тому що він вже пропрацював свій повний термін. Так виникає юридичний колапс. Але оскільки тут вже питання гордині – опозиціонери зробили заяву, що рада незаконна, і вони починають блокувати її роботу. А на те, щоб захищати права територіальної громади і нормально формувати життєдіяльність міста, вони вже піти не можуть", – вважає народний депутат.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Він також відкинув звинувачення опозиціонерів на адресу міської влади щодо "дерибану". "Коли мені говорять, що тут йшов дерибан землі, я завжди запитую: а в Київській області? А в Черкаській області, де у БЮТ була більшість? Ось там справжній дерибан йшов. А тут, у Києві, у Партії регіонів ніколи більшості не було. І це ключовий момент", – підкреслив парламентарій.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: