fbpx
Політика

Акція «Я обираю ЄС!» стартує 2 жовтня в Києві

 Сьогодні, 2 жовтня, з 17:00 у Києві стартує акція "Я вибираю ЄС!". Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав екс-міністр МВС Юрій Луценко, передає УНН.

"На 100 європостах 200 волонтерів роздаватимуть сотні тисяч стрічок і десятки тисяч автомобільних прапорців з європейсько-українською символікою. Я закликаю киян підтримати цю акцію. Кожна стрічка і прапорець буде нашою відповіддю на економічний шантаж Кремля і незмінну як мелодія російського гімну імперську коросту московських політиків. Кожна стрічка і прапорець буде нашим сигналом до лідерів країн ЄС – євровибір не тільки домовленість українських політиків, це вибір українського народу", – написав політик.

Ю. Луценко вважає, що в історії кожної країни бувають моменти, коли саме громадяни, а не політики можуть і повинні формувати своє майбутнє.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

"21 січня 1990 року 3 млн українців взялися за руки в ланцюзі єдності. Саме з тієї акції розпочався процес проголошення незалежності України, який підтримали на референдумі 1991 року 90,32 % громадян. 25 жовтня 2004 року тисячі киян одягли помаранчеві стрічки. Це поклало початок переможному мільйонному руху українського народу за демократію і свободу вибору. Зараз ми знову стоїмо на порозі історичних подій. Або повернення до європейського дому вільних народів, або неминуче з часом всмоктування в чорну діру Російського імперіалізму. Дії політиків від влади та опозиції, поступово виконують європейські умови інтеграції, дають нам усім шанс. Але ми можемо і ми повинні домагатися більшого. У питанні нашого майбутнього нам треба не шанс, а гарантія!", – вважає політик.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Він упевнений, що чим більш масовою буде ця акція народної підтримки Угоди про асоціацію, тим гарантованішою буде позитивна відповідь на саміті Україна-ЄС у Вільнюсі 28 листопада.

"Друзі, у нас є можливість вийти з підліткового стану загальної недовіри і скепсису. Дорослі люди беруть на себе не право, а обов’язок керувати своєю державою. Це – тест на національну дієздатність українського суспільства. Це – те, чим можна буде пишатися, аналізуючи своє життя. Одягни стрічку, прикріпи прапорець виберіть європейське майбутнє!", – резюмував Луценко.

Джерело: УНН

Читайте також: