fbpx
Економіка

У Ялті мають намір виплачувати муніципальні надбавки до пенсій заслуженим людям – Сергій Ілаш

  У Ялті питання виплати муніципальних надбавок до пенсій заслуженим людям буде винесено в жовтні на сесію міськради, повідомив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш.

"Створена комісія для розробки умов та порядку встановлення персональних надбавок місцевого значення до пенсії особам, які мають заслуги перед Ялтою, закінчила роботу. Документ буде винесено на сесійне засідання міськради в жовтні і депутати, впевнений, приймуть рішення на користь заслужених людей , – сказав С. Ілаш.

За його твердженням, сума необхідна для виплати персональних надбавок та їх розмір буде встановлюватися на бюджетний рік з урахуванням фінансових можливостей місцевого бюджету при прийнятті Міської цільової програми соціальної підтримки громадян "Турбота".

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

"Ми плануємо, що ця сума в міру надходження додаткових коштів до бюджету, буде рости і щорічно коригуватися, і виплачуватися щомісяця", – уточнив С.Ілаш.

Як передбачається, в 2014 році персональні надбавки будуть виплачуватися особам, які досягли 70-ти річного віку, які мають відповідні заслуги перед містом, які отримують пенсію у розмірі до двох прожиткових мінімумів, обдарованим дітям – інвалідам, інвалідам з дитинства 1 і 2 груп, інвалідам загального захворювання 1 та 2 груп, які мають досягнення у галузі культури, науки, техніки, соціальній сфері та спорті.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

При цьому уявлення про встановлення персональних надбавок місцевого значення до пенсії будуть ініціювати громадські організації, підприємства та установи, в яких працювали особи, які мають право на дану надбавку. В обов’язковому порядку таку надбавку отримають ветерани війни – визволителі міста Ялта, незалежно від розміру одержуваної пенсії.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: