fbpx
Політика

Азаров доручив українським рятувальникам підготуватися до можливих снігопадів

Не виключено, що цієї зими Україну можуть чекати такі ж снігопади, як торік. Тому працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій повинні бути готові до непередбачених ситуацій. Відпрацювати сценарії дій на випадок великих снігопадів українським рятувальникам доручив прем’єр-міністр Микола Азаров. Про це він заявив в ході сьогоднішнього засідання Кабміну. ​​

«Доручаю Державній службі України з надзвичайних ситуацій завершити уточнення в плані взаємодії центральної та місцевих органів виконавчої влади. Зробити прогін сценаріїв роботи в екстремальній ситуації, затвердити розрахунок сил і засобів, забезпечити готовність до дій за цими сценаріями», – повідомив Микола Азаров.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Особливу увагу в цьому питанні слід приділити роботі дорожнього господарства взимку. Дороги взимку повинні завжди бути чистими від снігу. А значить вже сьогодні необхідно подумати про наявність в достатній кількості посипальних матеріалів і реагентів. Потребує інвентаризації й спеціальна техніка, зокрема тягачі, бульдозери та снігоочисні машини.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Це стосується як техніки, яка знаходиться в розпорядженні державних організацій, комунальних структур, так і техніки в приватній власності, щоб у разі форс-мажорної необхідності швидко і скоординовано мобілізувати її для розчищення міських вулиць, автомагістралей», – додав прем’єр.

За матеріалами: УНН

Читайте також: