fbpx
Економіка

1 жовтня Одеський НПЗ відвантажить першу партію нафтопродуктів

Торговий дім Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії (СЕПЕК) у вівторок, 1 жовтня, відвантажить першу партію нафтопродуктів, які були вироблені на Одеському нафтопереробному заводі. Про це представникам ЗМІ повідомила прес-служба СЕПЕК.

«Першу продукцію Одеського нафтопереробного заводу СЕПЕК відвантажить вже сьогодні», – зазначили в компанії.

За наявними даними, на Одеському НПЗ вже завершилися всі пусконалагоджувальні роботи і почався випуск і подальша реалізація нафтопродуктів.

«На Одеському заводі, який входить до складу СЕПЕК, вже завершені пусконалагоджувальні роботи. В даний момент в плановому завантаженні вже працює велика частина виробничих потужностей. Зокрема, були запущені: вісбрекінг, установки ЕЛОУ – АВТ, каталітичний риформінг, а також вторинна перегонка бензину», – запевняють у компанії.

Нагадаємо, що зараз Одеський НПЗ випускає бензин марки А -95. Крім того, нафтозавод виробляє дизельне паливо за діючими в Україні паливним та екологічним стандартам ЗВГ і ЄВРО-4. У перспективі, запевняють у СЕПЕК, асортимент продукції нафтозаводу поповнять мазут, зріджений газ і паливо для реактивних двигунів (марка «РТ»).

«У середньостроковій перспективі компанія має намір не тільки відновити, але і збільшити обсяги виробництва нафтопродуктів на заводі. Планується запровадити нові технології і здійснити ряд інвестиційних проектів. Крім того, планується наростити обсяги партнерства з суміжними підприємствами в регіоні», – заявили в компанії.

Вчора стало відомо, що торговий дім Східної паливно-енергетичної компанії приступить до реалізації нафтопродуктів, які були вироблені на Одеському нафтопереробному заводі. Зокрема, з прайс-листа компанії стали відомі ціни на паливо.

За матеріалами: УНН

Читайте також: