fbpx
Політика

Опозиція може і не блокувати засідання Київради 2 жовтня

  Опозиція досі не визначилася з тим, чи буде вона блокувати пленарне засідання Київської міської ради в середу, 2 жовтня.

"Позиція фракції – не брати участі у голосуванні нелегітимної Київради, це однозначно. Щодо блокування – це вирішуватиметься загальним рішенням опозиційних сил, які представлені на сьогоднішній день, зокрема у Верховній Раді", – заявила лідер фракції "БЮТ -Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова на брифінгу у вівторок.

Вона пояснила: "Тому що ми можемо впоратися тільки за допомогою в першу чергу киян, які прийдуть під стіни Київради, народних депутатів України, і громадою будемо тиснути на владу для того, щоб вона почула киян і негайно призначила вибори".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Народний депутат Юрій Одарченко (фракція "Батьківщина") висловив обурення тим, що Київрада відмовилася надати колонний зал в будівлі столичної мерії для проведення зборів громадян.

"Ми завтра в будь-якому випадку проведемо збори киян – або всередині, або якщо це будуть тисячі міліціонерів, то на цих щаблях, щоб висловити недовіру Київській міській раді і голові державної адміністрації", – заявив він.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Як відомо, 2 жовтня відбудеться чергове пленарне засідання Київради. Опозиція вважає, що Київрада після 2 червня є нелегітимною, оскільки закінчився її 5-річний термін повноважень.

Партія "Батьківщина" заявила, що вона з ініціативи киян має намір провести 2 жовтня збори громадян, на які планують винести питання про звернення до Ради Європи у світлі непризначення місцевих виборів в Києві, про ситуацію з екс-прем’єром України Юлією Тимошенко та інші.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: