fbpx
Право

Член РПЛ: “Факти, викладені в листі Толоконникової, підтвердилися”

Керівник правозахисної асоціації "Агора", член РПЛ Павло Чіков заявив, що всі члени Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, які відвідали засуджену учасницю групи Pussy Riot Надію Толоконникову в колонії, вказали на те, що в цьому виправному закладі порушуються права ув’язнених.

«Всі члени робочої групи Ради, які відвідали колонію, зійшлися на тому, що факти, викладені у листі Толоконникової, підтвердилися. Зокрема, експлуатація жінок, які працюють по 12-16 годин, без вихідних, і за це їм зрідка платять тисячу рублів на місяць», – заявив Чіков, додавши, що також підтвердилися «факти пресингу на ув’язнених з боку інших ув’язнених».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Щодо безпосередньо оцінки акції Толоконникової (мається на увазі голодування ув’язненої ), то тут думки членів РПЛ розійшлися. Троє правозахисників, які відвідали колонію, вважають, що дії Толоконникової спровоковані ззовні, один правозахисник з цією думкою не згоден. "Однак ніяких підстав говорити про конфлікт інтересів немає», – упевнений Чіков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: