fbpx
Футбол

Відбір до ЧС-2014. Україна-Польща. МЗС України не коментує рішення ФІФА

  Міністерство закордонних справ України не коментує рішення ФІФА щодо майбутнього матчу Україна – Польща в Харкові.

"Ми спостерігаємо за цією ситуацією і на сьогоднішній день не плануємо будь-якої реакції, оскільки це справа поки знаходиться в площині взаємовідносин Федерації футболу України з Міжнародною Федерацією футболу", – повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, коментуючи відповідне рішення FIFA.

Він також додав, що МЗС України прямо не задіяно в цих переговорах, проте дипломатам відомо, що Федерація футболу України розглядає можливість подачі апеляції на таке рішення ФІФА.

Як повідомлялося, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення, що матч відбору чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі пройде без глядачів. Крім того, даним рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена -Львів" з сьогоднішнього дня і до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна – Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, "вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: