fbpx
Політика

У Чернігові на свята збираються піднімати прапор ЄС

Під час урочистих заходів та в святкові дні в Чернігові поряд з державним прапором України збираються піднімати і прапор Європейського союзу.

Відзначимо, що відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії чернігівської міської ради.

«Впровадити практику з використанням прапора Європейського Союзу під час проведення урочистих заходів та державних свят на території міста Чернігова», – сказано в рішенні міськради.

Крім того, в міськраді рекомендували всім керівникам установ, підприємств та організацій під час проведення міжнародних заходів та у святкові дні вивішувати прапор Європейського союзу поряд з державним прапором України та прапором Чернігова.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Додамо, що проект такого рішення на порядок денний сесії вніс Олег Шеремет, секретар міської ради. Шеремет впевнений в тому, що підняття прапора Євросоюзу засвідчить визнання євроінтеграційного курсу як пріоритетного.

Нагадаємо, що ідея з використанням прапора Євросоюзу в обласному центрі була кілька днів тому обговорена і підтримана на «круглому столі». Зазначимо, що в обговоренні взяли участь представники депутатського корпусу, органів влади, громадських організацій і посла Королівства Нідерланди в Україні. Зокрема, депутат міськради Чернігова Олег Яценко зазначив, що це – одна зі складових інформування громадян про переваги підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Відомо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом вже в листопаді під час Вільнюського саміту. До цього владі необхідно прийняти ряд законопроектів, що є обов’язковою умовою для підписання Угоди.

Додамо, що депутати ПАРЄ підтримали євроінтеграційні прагнення України.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: