fbpx
Політика

РФ не чинить тиск на Україну та інші країни СНД – Сергій Наришкін

   Росія не чинить жодного тиску на Україну та інші держави СНД, заявив у вівторок з трибуни ПАРЄ спікер Держдуми Сергій Наришкін.

"Росія ніякого тиску на них не робить. Єдине – ми маємо право, і ми цим правом користуємося – представляємо порівняльну інформацію", – сказав спікер, відповідаючи на запитання одного з членів ПАРЄ, який серед країн, на які нібито РФ чинить тиск, назвав Україну, Молдову, Вірменію.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Зокрема, депутат сказав, що Росія вживає заходів для перешкоджання вступу України в ЄС. У цьому зв’язку С. Наришкін зауважив, що Росія користується своїм правом представляти інформацію про те, які вигоди має Україна та інші країни від вступу до Митного Союзу, а також які наслідки можуть настати у разі асоційованого членства в ЄС.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Яку б угоду Україна не підписала, куди б вона не вступила, ми все одно будемо турбуватися за них і переживати – там живуть наші брати і сестри", – підкреслив спікер.

Він запевнив, що всі названі держави є суверенними і право рішення залишається за ними.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: