fbpx
Україна

«У Києві стартував опалювальний сезон, і ми до нього готові», – Попов

 Як повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, починаючи з сьогоднішнього дня, 1 жовтня, у Києві стартує опалювальний сезон. При цьому він звернув увагу на те, що вже сьогодні були підключені до опалення 217 з 553 дитячих садочків, а також 13 з 25 шкіл-інтернатів. Крім того, була підключена і половина столичних медичних установ.

«У 67 з 183 лікувальних установ, насамперед у пологових будинках, дитячих санаторіях, перинатальних центрах та стаціонарах вже тепло», – підкреслив Олександр Попов.

Голова КМДА також зазначив, що столична влада морально, технічно і організаційно готова до нового опалювального сезону.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

«За перший день ми підключили до централізованого опалення половину дитячих садків, завтра ця робота буде завершена, на черзі – школи. Їх будуть підключати з середи до п’ятниці», – розповів Олександр Попов.

За його словами, цей тиждень буде досить завантаженим, так як паралельно до опалення будуть підключати і житловий фонд. Він зазначив, що в місті вже розгорнуто повномасштабні роботи в цьому напрямку.

«У «Київенерго» запевняють, що протягом тижня будуть завершені практично всі об’єкти, де зараз ремонтують магістральні трубопроводи гарячого водопостачання», – повідомив чиновник.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Він запевнив, що протягом тижня вирішать питання з подачею гарячої води в тих будинках, де вона відсутня. Наскільки відомо, зараз таких будинків 5 % від їх загальної кількості в місті.

Попов підкреслив, що більшість житлових будинків будуть підключені до опалення протягом наступних 7 днів.

Слід зауважити, що опалювальний сезон у Києві розпочався на два тижні раніше запланованого терміну вперше з моменту здобуття Україною незалежності.

Читайте також: