fbpx
Право

Створення нової української армії на контрактній основі розпочнеться наступного року – Янукович

 У 2014 році розпочнеться створення нової української армії на контрактній основі, заявив президент України Віктор Янукович.

 "Сьогодні перший день останнього призову в Збройні Сили. Цей рік стане останнім для військових строкової служби, а 2014 рік початком будівництва нової української армії на контрактній основі", – сказав президент після огляду навчань військових частин на Яворівському полігоні у Львівській області.

 За його словами, в даний час вже близько 60 % військовослужбовців української армії служать за контрактом, і в найближчому майбутньому ця кількість буде збільшуватися до "нормативного показника".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Відповідаючи на питання про потреби українських військових у навчаннях, В.Янукович зазначив, що будь-які навчання є своєрідним підбиттям підсумків щоденної праці військовослужбовців. Він підкреслив, що з кожним роком фінансування навчань Збройних Сил буде збільшуватися.

 Як повідомлялося, в Україні 1 жовтня стартував останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України. "Протягом жовтня-листопада поточного року військовими комісаріатами України буде призвано та направлено до війська (сили) – 10 800 осіб. З них до Збройних сил України – 5 000, Внутрішні війська МВС України – 4800, Державну спеціальну службу транспорту – 1 000", – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: