fbpx
Політика

Різаненко: Кабмін подав проект держбюджету на 2014 рік, щоб формально виконати норми Бюджетного кодексу

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про бюджет України на 2014 рік тільки для того, щоб формально не порушити норми Бюджетного кодексу. Зокрема ст.37, в якій визначено крайні терміни подання держбюджету до парламенту (не пізніше 15 вересня). Таку думку висловив народний депутат від фракції «Удар» Павло Різаненко, коментуючи відповідь апарату Верховної Ради на його звернення про те, чому парламентарії не отримали для ознайомлення проект держбюджету на наступний рік. У відповіді апарату сказано, що проект держбюджету- 2014 дійсно надійшов до Верховної Ради 14 вересня, але майже відразу був відкликаний Кабміном у зв’язку з недоробкою документа. Отже, цей законопроект не був направлений в парламентський комітет з питань бюджету.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Згідно ст.156 Регламенту Верховної Ради, депутати мають право надати свої пропозиції до комітету до 1 жовтня, а бюджетний комітет не пізніше 15 жовтня готує висновки і пропозиції. Таким чином, депутатів позбавили права навіть ознайомитися з головним кошторисом країни, – заявив Павло Різаненко.

У той же час він сподівається, що до першого читання – а точніше до 20 жовтня – хоча б члени бюджетного комітету зможуть ознайомитися з проектом бюджету країни на наступний рік.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: klichko.org

Читайте також: