fbpx
Новини світу

Росія привітала ратифікацію Іраком угоди, що забороняє ядерні випробування

 Як повідомляють представники Міністерства закордонних справ Росії, вони вітають рішення іракського керівництва ратифікувати Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань. У відомстві зазначили, що на даний момент цю угоду підписали 183 країни, і вже 161 встигла його ратифікувати.

«Договір близький до того, щоб стати універсальним», – повідомили в МЗС РФ.

У міністерстві впевнені, що ратифікація даного Договору Іраком наблизить докумепнт до того, щоб стати міжнародно-правовим інструментом.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«Одночасно з кожною новою ратифікацією Договору підвищується тягар відповідальності за його долю решти восьми країн зі "списку 44", які стримують його набуття чинності», – додали в відомстві.

Слід зауважити, що Договір відмовилися підписувати Пакистан, Індія, а також КНДР. Крім того, його ще не ратифікували Єгипет, Ізраїль, Іран, Китай і Сполучені Штати.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

У МЗС переконані, що ратифікація цього Договору усіма близькосхідними країнами дозволить зміцнити довіру в регіоні, а також посприяє процесу створення там зони, вільної від зброї масового ураження.

Росія закликає інші країни, які ще не підписали, або ж не ратифікували Договір, зробити це, не висуваючи при цьому ніяких умов.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: