fbpx
Політика

Розгляд справи про легітимність Київради перенесли

 Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд скарги нардепа "Батьківщини" Олександра Чорноволенка щодо рішення Окружного адміністративного суду, який визнав Київраду повноважною. Про це повідомляє кореспондент УНН.

 "У суді досліджувалося питання про законність або незаконність прийняття попереднього рішення Київським адміністративним судом. З нашої точки зору, там були грубі порушення, отже, ми хочемо відстоювати наші інтереси і інтереси киян щодо рішення 9 серпня, яким закріплюються повноваження цієї Київської міської ради та виконуючого обов’язки київського міського голови до 2015 року всупереч правам киян обирати і бути обраними, всупереч Конституції, всупереч законам України, всупереч рішенню Конституційного суду, всупереч повноваженням Президента і всупереч повноважень Верховної Ради призначати позачергові вибори", – заявив О.Чорноволенко.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Нагадаємо, 9 серпня Київський апеляційний суд за позовом депутата Київради Ю. Дмитрука постановив, що діяльність Київради є правомірною, а скликання і проведення сесій є законним.

 Разом з тим суд постановив, що секретар Київради Галина Герега, яка виконує функції київського міського голови не може переобиратися до 2015 року. На думку опозиціонерів таке рішення є незаконним, оскільки суд фактично заборонив депутатам Київради переобирати секретаря міськради, хоча вони це можуть робити більшістю голосів Київради.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Джерело: УНН

Читайте також: