fbpx
Політика

Позов Кличка про визнання недійсним засідання Київради 2 жовтня відхилений

  Окружний адміністративний суд Києва у вівторок відмовив у задоволенні позову лідера партії "УДАР" Віталія Кличка та групи народних депутатів від цієї політсили про визнання недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання столичної ради.

"Ці рішення Окружного суду винесені без повідомлення сторін. Станом на 11:30 в письмовому вигляді до сторони позивачів вони не надійшли. Кличко і група народних депутатів обгрунтовували свій позов грубих порушень їх права на інформацію. І в разі проведення зборів депутатів Київради 2 жовтня порушення цього права буде невідворотним, тобто таким, яке неможливо буде потім усунути або виправити навіть у разі задоволення позову", – цитує прес-служба "УДАРу" представника В. Кличка у суді, юриста партії Володимира Бондаренка.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"УДАР" як і раніше вимагає невідкладно призначити вибори мера Києва і Київради.

Як повідомлялося, 26 вересня В. Кличко і група народних депутатів від "УДАРу" звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовом про визнання недійсним розпорядження Г. Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київради.

У позові зазначалося, що згідно з п. 7 ст. 22 Регламенту Київради, рішення про проведення пленарного засідання доводиться до відома депутатів Київради і населення столиці не пізніше ніж за 10 днів до засідання.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

"У той же час розпорядження заступника міського голови – секретаря Київради від 18 вересня № 57 "Про проведення 02.10.2013 пленарного засідання ХІІ сесії Київської міської ради VI скликання" не доведене до відома населення міста Києва, оскільки в жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган – газету "Хрещатик", не опубліковане. Всупереч нормам п. 7 ст. 22 Регламенту Київради перелік питань, які попередньо планують винести на розгляд Київради, до населення столиці також не доведений", – йдеться у позові.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: