fbpx
Новини світу

Депутати ПАРЄ підтримали євроінтеграційні прагнення України

Багато депутатів Парламентської Асамблеї Ради Європи задоволені тим, як старанно українська влада трудиться над проведенням реформ в країні і виконанням умов для подальшого підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Позиція європейських політиків відображена в офіційній письмовій декларації № 554. Під нею стоять підписи 30 депутатів ПАРЄ, повідомляє Укрінформ.

«Ми вітаємо зусилля, які докладає українська влада з проведення реформ з метою виконання своїх обов’язків і зобов’язань в рамках членства в Раді Європи і створення передумов для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», – йдеться в документі.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Європейські політики також задоволені рівнем проведених в Україні реформ. Зокрема, радує той факт, що найближчим часом Верховна Рада зможе прийняти один з головних законів – «Про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів». Саме він, на думку депутатів ПАРЄ, має ключове значення для всеосяжної конституційної реформи, про яку неодноразово заявляла Парламентська Асамблея Ради Європи.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

«Підтверджуючи нашу повну підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у листопаді 2013 року, ми хотіли б закликати всі українські органи влади, політичні сили і громадянське суспільство докласти максимум зусиль, щоб наблизити Україну до Євросоюзу», – резюмували депутати ПАРЄ.

Читайте також: