fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Біля посольства Великобританії в Києві пройшов мітинг проти дій британських власників «Глобуса»

У вівторок, 1 жовтня, активісти організації «Європейська країна» провели мітинг біля торгового центру «Глобус» у Києві. На думку мітингувальників, ТРЦ «Глобус» виявився зараз під загрозою руйнування. Всьому виною – дії британських власників цього центру. Крім того, впевнені активісти, зараз «Глобус» представляє небезпеку для гостей та мешканців столиці.  

Учора директор ТРЦ Олена Морріс опублікувала своє звернення, в якому розповіла про критичний стан «Глобуса».

««Глобус» для дотримання правил безпеки потребує належного і постійного обслуговування комунікацій. Магазин знаходиться під землею, тому несучі стіни і опорні конструкції потребують догляду. У працюючому стані повинні підтримуватися системи відводу підземних і дощових вод», – сказано в листі директора.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За словами Морріс,  стан «Глобуса» не влаштовує орендарів деяких торгових площ. Крім того, орендарі часто звертають увагу на постійно зростаючі ціни. Незважаючи на це, англійські власники продовжують ігнорувати всі зауваження.

Озвучивши свої вимоги під «Глобусом», мітингувальники попрямували під будівлю посольства Великобританії. Зазначимо, що британські власники «Глобуса» вже не вперше «прикриваються» своїм посольством. Зокрема, мітингувальники заявили, що діяльність британської компанії «London&Regional Properties Limited» має бути припинена в Україні. Додамо, що активісти надали цілий список порушень, які були допущені компанією-власником «Глобуса». Послу Великобританії в Україні передали звернення, в якому цю компанію назвали кримінальною структурою. Крім того, столичні активісти вимагають змусити британських бізнесменів виконувати українські закони, виплатити податки і вкласти кошти в ремонт ТРЦ «Глобус». Також мітингувальники зажадали зупинити виведення тіньових грошей до Лондона.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За матеріалами: РБК-Україна  

Читайте також: