fbpx
Економіка

З 1 жовтня в Україні введено в обіг нову 50-копійчану монету

 З сьогоднішнього дня в Україні Національним банком введена в обіг нова монета 50 копійок. Номінал монети залишився старим, а от матеріал, з якого дана монета виготовлена​​, – новий. Повідомляється, що тепер 50 – копійчані монети виготовляються з низьковуглецевої сталі з гальванічним покриттям. Даний матеріал, як відзначають фахівці, є дешевшим, ніж вживані раніше заготовки, виготовлені зі сплаву алюмінієвої бронзи.

 У повідомленні, яке стосується введення в обіг нової 50 – копійчаної монети, сказано наступне: «З метою забезпечення потреб готівково – грошового обігу відповідно до статей 33 – 35 Закону України "Про Національний банк України" 1 жовтня в обіг введено монети номіналом 50 копійок 2013 року карбування з низьковуглецевої сталі з гальванічним покриттям».

 У Нацбанку кажуть про те, що відмова у виготовленні монети від кольорових металів призведе до зменшення витрат на її виготовлення, що, своєю чергою, сприятливо відбивається на технологічному та економічному ефекті.

 У Національному банку говорять і про те, що новий матеріал не буде негативно відбиватися на терміні обігу монет, а також на їх захищеності від підробок.

 Необхідно знати, що старі 50 – копійчані монети, також, як і нові, є законним платіжним засобом на території України.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: