fbpx
Новини світу

Акціонери соцмережі «ВКонтакті» спростували намір звільнити Павла Дурова

 Фонд United Capital Partners (UCP), який володіє 48 % акцій соціальної мережі «ВКонтакті», не має наміру домагатися звільнення генерального директора цієї компанії Павла Дурова. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на прес – службу UCP.

 Відомості про те, що фонд UCP може ініціювати збори акціонерів соцмережі для зміни генерального директора, раніше з’явилися у виданні Forbes. В інтерв’ю виданню партнер UCP Юрій Качуро повідомив, що нинішній голова «ВКонтакті» «сам не знає, що він хоче», а на ринку є гідні претенденти на його посаду.

 Розбіжності з Павлом Дуровим у прес – службі United Capital Partners не стали коментувати, але відзначили, що в односторонньому порядку фонд не може добитися зсуву генерального директора. Це пояснили тим, що крім 12% акцій соцмережі «ВКонтакті», які належать самому Павлу Дурову, він також за дорученням займається управлінням 39,99%, якими володіє Mail.Ru Group.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Сам генеральний директор «ВКонтакті» між тим різко відреагував на критику, яка звучить на його адресу з боку фонду UCP. У коментарях для сайту «Цукерберг подзвонить», Павло Дуров 1 жовтня цього року заявив, що заяви United Capital Partners про неефективність його роботи на посаді генерального директора соцмережі є завідомо неправдивими і можуть підпадати під статтю 128.1 Кримінального кодексу Російської Федерації («Наклеп»).

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

 На цьому ж сайті «Цукерберг подзвонить» у понеділок було оприлюднено інтерв’ю Юрія Качура, яке присвячене розбіжностям між Дуровим і UCP. Зокрема, партнер United Capital Partners повідомив, що претензії до генерального директора «ВКонтакті» пов’язані з особистими витратами Дурова за рахунок компанії, зневажливим ставленням до співробітників і акціонерів, а також його роботою над проектами  збоку.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: