fbpx
Інновації

Вілкул: У Києві 23-25 ​​жовтня відбудуться навчання ДержНС та житлово-комунальних служб

У Києві з 23 до 25 жовтня 2013 року пройдуть спільні навчання комунальних служб та рятувальників. Про це повідомили у прес-службі віце-прем’єра Олександра Вілкула.

Повідомляється, що Олександр Вілкул сьогодні дав доручення провести у жовтні спільні навчання житлово-комунальних служб та державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС ) в Києві і у всіх областях. Основна мета «об’єднаних навчань» – це відпрацювання взаємодії служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій в осінній та зимовий періоди.

«Я ставлю завдання відпрацювати план взаємодії служб для того, щоб у разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій діяти оперативно та скоординовано, на випередження. Для цього протягом жовтня у Києві та у всіх областях України пройдуть спільні навчання комунальних служб і ДержНС», – сказав Вілкул.

За його словами, всі громадяни повинні своєчасно отримувати допомогу від рятувальників та комунальників, а надзвичайні ситуації – оперативно ліквідуватися.

Вілкул також поставив завдання відпрацювати механізми взаємодії з автодорожньою службою та ДАІ. Повідомляється, що на навчаннях повинні бути відпрацьовані всі питання щодо роботи оперативних штабів в кожній області. Крім того, буде відпрацьовано їх взаємодія з центральним штабом ДержНС, проаналізовано можливі причини виникнення надзвичайних ситуацій, які протягом останнього часу виникали на території регіонів в осінньо -зимовий період. Віце – прем’єр доручив розробити заходи з попередження надзвичайних ситуацій. Також Вілкул доручив опрацювати всі питання щодо інформування громадян про виникнення і в ході ліквідації надзвичайних ситуацій.

«Особливу увагу під час проведення спільних навчань треба приділити взаємодії з волонтерами. Ситуація, яка сталася наприкінці минулої зими, показала – люди готові допомагати», – підсумував чиновник.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: