fbpx
Україна

«Укрзалізниця» почала опалювальний сезон у потягах

 Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», у зв’язку з погіршенням погодних умов, а також різким зниженням температури, було прийнято рішення включити опалення в поїздах. Крім того, їх екіпірували зимовими ковдрами.

«Залізничники несуть відповідальність за підтримання комфортної температури в поїздах. Поїзні бригади повинні підтримувати температурний режим згідно з встановленими нормативними показниками», – повідомив заступник голови «Укрзалізниці» Павло Чекалов.

За його словами, зараз йде перевірка, як виконуються всі ці правила.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

Слід зазначити, що згідно з правилами санітарії на залізничному транспорті вагони починають опалювати при температурі 10 градусів і нижче. Наскільки відомо, залізничники вже закупили 80 % від двомісячного запасу вугілля для обігріву вагонів.

Підготовка до зимових перевезень, як стверджують в «Укрзалізниці», почалася за планом. Під час підготовки пасажирських вагонів до зими залізничники перевіряють всі системи їх життєзабезпечення, діагностують, ремонтують і продувають опалювальну систему.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

У Головному пасажирському управлінні повідомили, що на підготовку пасажирських вагонів до зимового періоду доведеться витратити близько 93 мільйонів гривень. Це обумовлено тим, що ступінь зношеності пасажирських вагонів становить близько 86 %, так як половина парку була випущена понад 30 років тому.

Читайте також: