fbpx
Право

Трудовий кодекс України необхідно обговорювати публічно – “УДАР”

Парламентська більшість і Кабмін роблять все можливе, щоб в авральному режимі "протягнути" через парламент неякісний проект Трудового кодексу, наслідком прийняття якого може стати звуження соціальних прав і зниження рівня життя всіх працюючих українців. Про це заявляють у партії "УДАР", коментуючи внесений до Верховної Ради законопроект авторства народних депутатів від Партії регіонів, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу політичної партії.

"Заяви, які лунають від деяких чиновників і ініціаторів законопроекту, що проект Трудового кодексу широко обговорений у суспільстві та узгоджений як профспілками, так і роботодавцями, є відвертою брехнею, дезінформуванням суспільства і народних депутатів", – відзначають в "УДАР".

У партії також зазначають, що внесена до Верховної Ради остання версія Трудового кодексу не пройшла експертизу Міжнародної організації праці, членом якої є Україна.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"Наслідком такої "підкилимової" ​​законотворчості, стала поява в проекті Трудового кодексу норм, які суттєво обмежують права українських громадян. Йдеться, в першу чергу, про такі антисоціальні норми як: можливість збільшення робочого тижня в Україні з 40 до 48 годин, необгрунтованого звільнення працівників без згоди профспілкових організацій, скорочення терміну попередження про можливе звільнення з 2 до 1 місяця, введення фактичної можливості роботодавцю припиняти трудові відносини з працівником у будь-який час і без надання "вихідної допомоги", можливість введення відеоспостереження за працівниками тощо", – наголошують в "УДАРі".

Зважаючи на наявність у проекті Трудового кодексу норм, які суттєво обмежують соціальні та трудові права наших співгромадян, партія "УДАР" не допустить його прийняття в нинішньому вигляді Верховною Радою України. І пропонує, насамперед, оприлюднити його в загальнодержавних ЗМІ, на сайтах Верховної Ради, Кабміну та інших органів центральної та місцевої влади з метою інформування суспільства. Крім цього, провести парламентські слухання щодо цього питання, до яких залучити українських і закордонних експертів, представників громадськості, незалежних профспілок та організацій роботодавців України. Також "УДАР " вимагає від голови ВР негайно направити проект Трудового кодексу України в Міжнародну організацію праці для проведення його міжнародної експертизи.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: УНН

Читайте також: