fbpx
Економіка

Україну готують до опалювального сезону

 Сьогодні, 30 вересня, пройшла Всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки до опалювального сезону.

 На селекторній нараді віце – прем’єр України Олександр Вілкул дав завдання прискорити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла через аномально холодну осінь. Слід зазначити, що на даний момент вже в 14 регіонах нашої країни розпочато опалювальний сезон.

 Згідно з даними Укргідрометцентру, температура повітря буде нижчою 8 градусів за Цельсієм 3 дні поспіль на поточному тижні в 20 регіонах нашої країни. Це означає, що опалювальний сезон повинен розпочатися раніше 15 жовтня (15 жовтня – стандарт для початку опалювального сезону). Якщо брати до уваги той факт, що температура повітря вночі опускається до 5 і нижче градусів за Цельсієм, то всі заклади соціальної сфери повинні опалюватися по всій території України вже найближчим часом.

 На селекторному засіданні Олександр Вілкул зазначив, що уряд має бути готовим оперативно реагувати на погіршення погодних умов. Вілкул додав, що необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити аварій у цьому опалювальному сезоні.

 Геннадій Темник, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України, повідомив, що повністю всі роботи з підготовки до нового опалювального сезону завершені в 7 регіонах України: Одеській, Закарпатській, Донецькій, Запорізькій, Івано – Франківській, Полтавській та Рівненській областях.

 Олександр Вілкул дав вказівки закінчити всі роботи з підготовки до опалювального сезону у всіх інших областях, де ще ведуться роботи. У рамках селекторної наради Олександр Вілкул також розпорядився, щоб регіональні органи влади опрацювали питання взаємодії комунальних служб з іншими, в тому числі з Державною службою надзвичайних ситуацій.

Читайте також: