fbpx
Право

РФ: Термін оспорювання дисертацій збільшений до 10-ти років

Як повідомляється сьогодні, 30 вересня, в документі розміщеному на сайті уряду РФ, прем’єр -міністр РФ Дмитро Медведєв з 3 до 10 років збільшив термін, після закінчення якого кандидатів і докторів наук вже не зможуть позбавляти їх ступенів.

«Встановити, що заява щодо позбавлення наукового ступеня, про присудження якого рішення було прийнято до набрання чинності цієї постанови, може подаватися до Міністерства освіти і науки РФ протягом 10 років з дня прийняття рішення про його присудження, якщо не закінчився трирічний термін на день набрання чинності цієї постанови», – йдеться в документі.

Також, відповідно до опублікованого документу, Медведєв вводить обов’язкову публікацію змісту дисертацій росіян в інтернеті перед їх захистом.

«Дисертаційна рада, в разі позитивного висновку організації зобов’язана прийняти дисертацію до попереднього розгляду, за наявності переліку необхідних документів, з обов’язковою умовою розміщення здобувачем наукового ступеня тексту дисертації на офіційному сайті організації дисертаційної ради в мережі «Інтернет», – йдеться в постанові.

Ці зміни були внесені після низки скандалів навколо липових дисертацій, які були захищені в Московському педагогічному держуніверситеті (МПДУ), в результаті чого 11 людей були позбавлені своїх ступенів.

Підроблені дисертації (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: