fbpx
Спорт

Президент ФФУ не прийняв допомоги Суркіса у вирішенні питання про скасування покарання українській збірній

Сумна новина про проведення матчу відбіркового туру на чемпіонат світу з футболу-2014 між збірними України та Польщі при порожніх трибунах засмутила не лише українських уболівальників, але і всі футбольне світове співтовариство.

Віце-президент УЄФА і почесний президент ФФУ Григорій Суркіс висловив бажання втрутитися і постаратися допомогти Федерації футболу України оскаржити рішення ФІФА, але президент ФФУ Анатолій Коньков відмовився. «Він сказав, що допомога моя не потрібна – Федерація впорається сама», – розповів Суркіс в програмі "Профутбол", підкресливши, щоб був «ошелешений такими словами Конькова».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Григорій Суркіс впевнений, що ФІФА не ставить перед собою мети нашкодити Україні. «Нас в міжнародне співтовариство ніхто не кликав, ми самі туди в 1991-му році попросилися», – заявив Сурскіс, додавши, що тепер Україні потрібно робити все, щоб «відповідати прийнятим нормам». Почесний президент ФФУ не бажає бачити на українських трибунах «расизм, нацизм, – все те, що заборонено в цивілізованій Європі».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Григорій Суркіс подзвонив Анатолію Конькову і сказав, що готовий допомогти у вирішенні питання про скасування покарання української збірної, але отримав від президента ФФУ відмову.

Санкції проти збірної України (відео):

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: