fbpx
Наука

Реформа РАН залишить без фінансування держмедустанови РФ

Як повідомив сьогодні, 30 вересня, на прес-конференції в "РИА Новости" заступник голови комітету Держдуми РФ з охорони здоров’я Олег Куликов, державні медичні установи Росії, які знаходяться в підпорядкуванні Російської академії медичних наук, опинилися в підвішеному стані в умовах реформи РАН. Через нестачу фінансування половина з них може бути розформована.

«Як ви знаєте, в Росії відбулася реформа академії наук, внаслідок чого всі академії медичних наук залишилися висіти в повітрі. Через нестачу фінансування половині з них загрожує розформування», – сказав Куликов.

За словами депутата, ця тема буде найближчим часом обговорюватися в Держдумі.

У п’ятницю, 27 вересня, президент РФ Путін підписав законопроект «Про Російську академію наук, реорганізацію державних академій наук та внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації».

Про масштабну реформу РАН Міносвіти і науки оголосило ще в кінці червня. У вихідному варіанті законопроекту, прийнятому Держдумою, передбачалася ліквідація РАН, РАМН і РАСГН. У нинішньому, вже доопрацьованому варіанті з урахуванням зауважень наукового співтовариства, передбачено приєднання РАМН і РАСГН до РАН.

Володимир Путін: погубить або врятує Академію наук? (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: