fbpx
Право

Штраф за нецензурну лайку в громадських місцях в Україні можуть підвищити до 850 гривень – пропозиція Зубчевського

Народний депутат від Комуністичної партії України Олександр Зубчевський пропонує Верховній Раді підвищити штрафи за нецензурну лайку в громадських місцях до 510-850 грн. Про це йдеться в проекті Закону № 3327 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за дрібне хуліганство)", передає УНН.

"Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, – тягне за собою накладення штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб", – йдеться в проекті закону.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У чинному законодавстві за такі діяння накладається штраф розміром 51-119 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нагадаємо, депутат від КПУ Олександр Зубчевський виграв суд у народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Фаріон. І. Фаріон повідомила, що має намір оскаржити рішення Шевченківського райсуду Львова за позовом Зубчевського до Фаріон про часткове задоволення моральної шкоди у розмірі 20 тис. грн через образи.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Джерело: УНН

Читайте також: