Ракета-носій “Протон-М” вперше після аварії стартувала з Байконура

Вперше після липневої аварії прямо на старті, ракета-носій "Протон -М" з європейським супутником зв’язку Astra 2E запущена з космодрому Байконур. Про це повідомив в засоби масової інформації представник Роскосмосу.

"Старт "Протона" пройшов штатно і в розрахунковий час: 1:38 мск. Як очікується, відділення космічного апарату від розгінного блоку "Бриз -М" відбудеться о 10:50 мск", – заявив співробітник російського відомства.

Нагадаємо, попередній старт "Протона -М", на борту якого знаходилися три російських навігаційних супутники "Глонасс -М", був невдалим – на першій хвилині старту він вибухнув і уламки розсипалися неподалік від космодрому. Комісія з розслідування НП провела дослідження і дійшла висновку, що на ракеті був неправильно встановлений блок датчиків кутових швидкостей, що і стало основною причиною аварії.

Related Post

Для уникнення подібних пригод в Роскосмосі прийнято рішення про зміну форми датчиків.

Супутник Astra 2Е виготовлений французькою компанією EADS Astrium на замовлення супутникового оператора SES Astra (Люксембург) на платформі Eurostar 3000, термін активного існування якої становить 15 років. Даний космічний апарат призначається для ретрансляції радіо – і телепрограм в аналоговому і цифровому форматах, а також забезпечення мобільним та інтернет-зв’язком абонентів Європи, Близького Сходу і Африки.

Ракета-носій "Протон-М" вперше після аварії стартувала з Байконура (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment