fbpx
Політика

ООН: Інспектори всесвітньої організації залишили Сирію

 Як повідомляють сьогодні, 30 вересня, сирійські ЗМІ з посиланням на офіційного представника генерального секретаря ООН Мартіна Несіркі, інспектори всесвітньої організації з хімічної зброї завершили свою роботу в Сирії і приступають до аналізу зібраної інформації за фактом застосування отруйних речовин.

 Як заявив заступник голови генсека ООН, остаточна доповідь буде оприлюднена до кінця жовтня. Що стосується інспекцій на сирійських хімічних об’єктах, то в рамках програми з ліквідації запасів хімречовин вони почнуться з 1 жовтня. Заступник голови зазначив, що в програмі візьмуть участь, крім експертів ООН, і інші організації по забороні хімічної зброї в Сирії.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 «Початок даної спільної операції намічено на вівторок, 1 жовтня. Само собою, ми не станемо озвучувати точний час її початку», – сказав Несіркі ЗМІ.

 Міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем цю інформацію підтвердив, висловившись, що його країна повною мірою готова слідувати Конвенції по забороні хімзброї, до якої вона долучилася 14 вересня.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Конвенція на території Сирії набуває чинності 14 жовтня, рівно через 30 календарних днів після того, як постійний представник Конвенції при ООН Башар Джаафарі передав до секретаріату всесвітньої організації всі необхідні документи.

«Думка»: експерти про ситуацію навколо Сирії (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: