fbpx
Економіка

Одеський НПЗ почав випуск і продаж нафтопродуктів

 Торговий дім Східної паливно – енергетичної компанії приступив до реалізації нафтопродуктів, які були вироблені на Одеському нафтопереробному заводі. Про це стало відомо з прайс – листа компанії.

 Повідомляється, що вартість автомобільного бензину марки А -95- Євро (клас C , вид II) при відвантаженні в автотранспорт була встановлена ​​на рівні 12 900 гривень за тонну, а при відвантаженні в залізничний транспорт – 12,8 тисяч гривень за тонну. Крім того, ціни на дизельне паливо (Євро) (клас С, виду II) були встановлені на рівні 10,5 тисяч гривень за тонну і 10,4 тисяч гривень за тонну відповідно.

 Стало відомо, що вартість на вуглеводневий скраплений паливний газ для комунально – побутового споживання марки СПБТ – 9,7 тисяч гривень за одну тонну.

 Варто відзначити, що компанія продає своє паливо тільки на умовах 100 % передоплати.

 Раніше повідомлялося, що у вересні на Одеський нафтозавод надійшли дві танкерних партії нафти. Загальний обсяг партій склав приблизно 160 тисяч тонн. Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький запевнив, що Одеський НПЗ буде працювати на повну потужність вже з четвертого кварталу 2013 року.

 «Одеський НПЗ подав заявку на прокачування на четвертий квартал. Крім того, у вересні були заявлені танкери. Я розраховую, що цей завод вже в четвертому кварталі буде працювати на повну потужність», – підкреслив міністр.

 Нагадаємо, що раніше в Антимонопольному комітеті України дозволили кіпрській компанії Empson Limited купити акції Одеського НПЗ. У березні поточного року Сергій Курченко і Едуард Ставицький запустили Одеський нафтозавод. Відзначимо, що завод був куплений у російської компанії «Лукойл». Як стверджують фахівці, вартість цієї угоди склала близько 300 мільйонів доларів.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: