fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київська прокуратура розслідує факти захоплення земель під автопарковки

 У Києві відкрито 6 кримінальних виробництв за фактами самовільного захоплення земельних ділянок під автопарковки. Про це на брифінгу розповів начальник управління прокуратури в Києві Назар Константинов.

 «Прийнято рішення щодо шести ділянок, розташованих в Деснянському районі Києва, переважна більшість з яких – на вулиці Бальзака», – заявив Константинов .

 Він підкреслив, що в перерахунку на збиток, що був заподіяний самовільним захопленням земель, збитки по кожній ділянці перевищують позначку  100 – 120 тисяч гривень.

 Нагадаємо, що в 2013 році київська прокуратура виявила в столиці близько 60 парковок, які працюють з серйозними порушеннями. Після цього до суду було направлено 17 позовів про розірвання контрактів між «Київтранспарксервісом» та суб’єктами господарювання, які експлуатують паркування без належних підстав. Після цього, завдяки колективним зверненнями депутатів Київради до прокуратури, була організована перевірка всіх київських парковок. Мета такої перевірки – впорядкування «паркувальної» сфери в Києві, а також приведення її у відповідність з українським законодавством.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Раніше в АМКУ повідомили, що ряд українських підприємців монополізував ринок парковок.

 Як стало відомо з розслідування, ці приватні компанії мають відношення до Анатолія Федоренка (екс – депутат Дарницької районної ради) та Андрія Воробйова (екс – голова КП по експлуатації та будівництву автостоянок і гаражів у Дарницькому районі). Власниками підприємств, які є монополістами паркувального ринку в Дарницькому та Деснянському районах Києва, є Анатолій Федоренко та Віталій Сташук, який у 2006-2010 роках очолював Дарницьку РДА.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Після цього, депутат Київради Віталій Павлик попросив прокуратуру провести перевірку всіх парковок. На його думку, це дозволить виявити всі порушення, а також виключити можливості спекуляцій на «паркувальній» темі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: